Ovesné vločky ADW hydrotermické 15kg
Vločky z ovsa pluchatého speciálně hydrotermicky upravené, nabízejí větší využití živin, snadné trávení a jsou vysoce hygienické.
Bílkovinné krmivo s vysokým obsahem tuku, vhodné především pro mladé, březí nebo staré a hubené koně.
Velmi chutné a pomáhají při budování svalové hmoty.
Dobře stravitelné, vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, obsahují vysoký podíl lecitinu, přírodní zdroj vitamínu E s antioxidačními účinky.
Dávkování pro dospělého koně přibližně 300g / den
Výhody hydrotermické úpravy
– zvýšení chutnosti krmiva
– zvýšení stravitelnosti krmiva
– celkové zlepšení trávení
– hygienické krmivo, díky sanitačním účinkům (vysoká teplota při napařování) se likvidují patogenní mikroorganizmy (E. coli, salmonella), plísně a kvasinky
– zvýšení užitkovosti
– zlepšení zdravotního stavu
Vločka dodává dostatek pohotové energie a její trávení je zároveň energeticky nenáročné, podporuje tak proces odbourávání důležité vlákniny v tlustém střevě.Jednoduché cukry, vzniklé snadným trávením zmazovatělého škrobu po hydrotermickém vločkování, jsou v těle koně snadno vstřebávány už v tenkém střevě a zajišťují tak optimální přísun lehce stravitelných cukrů.
Co je hydrotermická úprava:
Tepelně opracované zrno s mechanicky narušenou strukturou, takzvaná hydrotermická úprava suroviny, je proces, kdy se zrno po určitou dobu napařuje na teplotu nad 90 °C a poté se při průchodu mezi dvěma válci rozmáčkne.
Díky spolupůsobení kombinace teploty, vlhkosti, tlaku a času stlačení vzniká nový finální produkt – vločka.
Takto zpracované obiloviny a luštěniny (kukuřice, pšenice, ječmen, oves, hrách a další) se svým složením a vlastnostmi (zejména strukturou, využitelností, chutí a vzhledem) výrazně odlišují od tradičních krmných surovin.
Nezanedbatelnou výhodou je i fakt, že u výroby vloček odpadá nutnost šrotování před zpracováním.
Při hydrotermickém vločkování dochází ke změnám fyzikálně-chemických vlastností zrna:
mechanická změna struktury zrna – vytvoření vločky
rozbití matrice proteinů obalujících škrobové granule zpřístupní živiny pro jejich snadné a dokonalé trávení
želatinace – zmazovatění škrobu během napařování. Podstatná část celkové energie – 50 až 80 procent – je v zrnu uložena ve formě škrobů.
Zmazovatění škrobu zvyšuje rozpustnost a rozsah trávení škrobu. Tvar a velikost vločky optimalizují dynamiku trávení škrobu. Minimální želatinační teplota je 72° C. Aby došlo ke zmazovatění škrobu, Zinn a kol. (2002) uvádí, že tato teplota musí působit po dobu nejméně 25 minut.
Popis
Vločky z ovsa pluchatého speciálně hydrotermicky upravené, nabízejí větší využití živin, snadné trávení a jsou vysoce hygienické.
Bílkovinné krmivo s vysokým obsahem tuku, vhodné především pro mladé, březí nebo staré a hubené koně.
Velmi chutné a pomáhají při budování svalové hmoty.
Dobře stravitelné, vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, obsahují vysoký podíl lecitinu, přírodní zdroj vitamínu E s antioxidačními účinky.
Dávkování pro dospělého koně přibližně 300g / den
Výhody hydrotermické úpravy
– zvýšení chutnosti krmiva
– zvýšení stravitelnosti krmiva
– celkové zlepšení trávení
– hygienické krmivo, díky sanitačním účinkům (vysoká teplota při napařování) se likvidují patogenní mikroorganizmy (E. coli, salmonella), plísně a kvasinky
– zvýšení užitkovosti
– zlepšení zdravotního stavu
Vločka dodává dostatek pohotové energie a její trávení je zároveň energeticky nenáročné, podporuje tak proces odbourávání důležité vlákniny v tlustém střevě.Jednoduché cukry, vzniklé snadným trávením zmazovatělého škrobu po hydrotermickém vločkování, jsou v těle koně snadno vstřebávány už v tenkém střevě a zajišťují tak optimální přísun lehce stravitelných cukrů.
Co je hydrotermická úprava:
Tepelně opracované zrno s mechanicky narušenou strukturou, takzvaná hydrotermická úprava suroviny, je proces, kdy se zrno po určitou dobu napařuje na teplotu nad 90 °C a poté se při průchodu mezi dvěma válci rozmáčkne.
Díky spolupůsobení kombinace teploty, vlhkosti, tlaku a času stlačení vzniká nový finální produkt – vločka.
Takto zpracované obiloviny a luštěniny (kukuřice, pšenice, ječmen, oves, hrách a další) se svým složením a vlastnostmi (zejména strukturou, využitelností, chutí a vzhledem) výrazně odlišují od tradičních krmných surovin.
Nezanedbatelnou výhodou je i fakt, že u výroby vloček odpadá nutnost šrotování před zpracováním.
Při hydrotermickém vločkování dochází ke změnám fyzikálně-chemických vlastností zrna:
mechanická změna struktury zrna – vytvoření vločky
rozbití matrice proteinů obalujících škrobové granule zpřístupní živiny pro jejich snadné a dokonalé trávení
želatinace – zmazovatění škrobu během napařování. Podstatná část celkové energie – 50 až 80 procent – je v zrnu uložena ve formě škrobů.
Zmazovatění škrobu zvyšuje rozpustnost a rozsah trávení škrobu. Tvar a velikost vločky optimalizují dynamiku trávení škrobu. Minimální želatinační teplota je 72° C. Aby došlo ke zmazovatění škrobu, Zinn a kol. (2002) uvádí, že tato teplota musí působit po dobu nejméně 25 minut.
Výrobce:
Prodejce: akinu.cz
Slevové kódy
Aktuální slevové kupóny a akce naleznete zde.
Časté otázky
V jaké kategorii produkt najdete a jaké má alternativy?
Krmiva - Podobné produkty: Granule ADW Active Horse 25 kg, Cukrovarské řízky sypané 15 kg, Musli Novaequi Metabolic 15 kg, Musli NovaEqui Plus bezobilné 20kg
Krmiva, doplňky - Podobné produkty: Čertovo kopyto Harpagophyt 1 kg, Lněné semínko se sojou Linusoy 20kg, Oestress liquid pro náladové klisny (NAF Oestress liquid pro náladové klisny, láhev s dávkovačem 1000ml), TOPVET Lněný olej 1000ml (TOPVET Lněný olej 1000ml)